Corona update 23-09-2020

2-9 Nieuws

Update 23-09-2020: We hebben op dit moment een beperkte update. Het aangepaste protocol van NOC-NSF is helaas nog niet beschikbaar. Belangrijkste wijziging is, vanwege het feit wij onder één van de veiligheidsregio's vallen met aangescherpte maatregelen, dat wij met ingang van vandaag (woensdag 23 september) weer standaard een Corona-coördinator op de club hebben rondlopen. Deze coördinator kun je herkennen aan zijn gele hesje. Daarnaast is er een verbod om gezelschappen  met meer dan 50 personen te houden. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit is aan de club om te regelen. 

Beste leden, bezoekers en vrijwilligers,

In verband met Corona hebben ook wij onze maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. We verzoeken jullie onderstaand bericht goed door te lezen en je te houden aan de maatregelen. Zorg dat je up-to-date blijft, iedere woensdagmiddag zal dit nieuwsbericht een update krijgen! Alleen samen krijgen we Corona onder controle en kunnen we ervoor zorgen dat we kunnen blijven hockeyen! Tip: check iedere week de website van de club waar je speelt, de maatregelen kunnen namelijk verschillen per hockeyclub!

We willen jullie dringend verzoeken je aan alle maatregelen te houden!

- Gebruik je gezonde verstand!
- Bij klachten (ook als je milde klachten hebt!!) blijf je thuis en laat je je testen via de GGD.
- Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen 1.5 meter afstand te houden.
- Kinderen van 13-18 jaar hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden, maar moeten dit wel tot volwassenen.
- Volwassenen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar, we verwachten ook dat dit gebeurd!
-
Ben je de afgelopen 10 dagen in een ‘code oranje’ gebied geweest? Dan verzoeken we dringend om je aan de 10 dagen quarantaine periode te houden en niet op de hockeyclub te verschijnen.
-
Het clubhuis is open, voor de doorstroming is het niet toegestaan binnen te blijven hangen.
- Houdt je aan de routering in en rondom het clubhuis.
- Er wordt geen ‘handshake’ gegeven voorafgaand aan de wedstrijd.
- Kleed je thuis om zodat je de kleedkamer hier niet voor hoeft te gebruiken.
- De KNHB geeft geen advies meer over een wel/niet gedeelde fruithap in de rust. Maak hier zelf afspraken over binnen het team.
- Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.
- Strafcornermaskers en keepersspullen worden bij roulatie door team gereinigd met desinfectiemiddel.

Dit zijn de belangrijkste maatregelen en afspraken. We houden ons te allen tijde aan de sportprotocollen van de KNHB, RIVM en de NOC-NSF. Heb je vragen? Check het Kenniscentrum van de KNHB, hier staan de meest gestelde vragen of mail naar [email protected].

 
2-9-2020 algemeen