Blessureteam Haaskamp een feit

24-12 Nieuws

Na de zomervakantie is het het blessureteam Haaskamp opgericht!

Het team bestaat vooralsnog uit Meta Dulack (fysiotherapeute), Rob Sijbers (huisarts en voorzitter medische commissie), Dennis Rijken (Hoofd trainers) en Berbeli Moleman (Technische commissie). Het team heeft zich tot doel gesteld correctieve en preventieve maatregelen te nemen om onze hockeyvereniging zoveel mogelijk blessure-vrij te houden. Hieronder delen we enkele preventieve en correctieve maatregelen die genomen zijn of genomen zullen worden.

Preventieve maatregelen:
- Breed motorisch bewegen/opleiden;
Een gezond en gevarieerd beweegprogramma bevat diverse spel- en oefenvormen uit verschillende grondvormen van bewegen. Dit zorgt voor betere prestaties en leeropbrengsten, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier en langer in bewegen.
- Warming up & cooling down;
- Bewustwording groeispurt bij ouders, coaches en trainers;
- Invalbeleid;
Deelname aan maximaal 2 wedstrijden op 1 dag per lid;
- Gebruik van de juiste materialen;
Wordt gebruik gemaakt van de juiste schoeisel, de juiste lengte stick?
- Spelers meer zelfsturend maken;
Jeugdleden aanleren dat ze met coach, trainers en ouders tijdig en duidelijk communiceren over de pijntjes die ze voelen.
- Veilig sportklimaat blijven waarborgen;
Waarin spelers niet ten koste van alles met pijntjes doortrainen. Door te veel nadruk te leggen op presteren, voelen jeugdleden zich minder snel geneigd hun grenzen aan te geven, terwijl dit cruciaal is.

Correctieve maatregelen:
-Onderlinge afstemming tussen coach, trainer, lid/ouders en behandelaar;
Ten aanzien van het wel/niet of deels spelen van wedstrijden en trainingsoefeningen op maat.
- Fysiotherapie;
Meta Dulack (zelf hockeyster) is bereid gevonden Haaskamp leden vrijblijvend te adviseren en te ondersteunen bij sport- bewegings- gerelateerde klachten. Zij houdt hiervoor een inloopspreekuur op maandag van 17:00-18:00 uur (of in overleg met haar op een andere dag/tijdstip).

Het spreekuur is voor iedereen, die blessurevragen of -klachten heeft.
Meld je wel (i.v.m. COVID-19) telefonisch van tevoren aan of stuur een bericht naar Meta (06-39495040). Het inloopspreekuur vindt plaats op de praktijk aan de Koenestraat 1 te Amerongen. Je bent van harte welkom!

Melden blessures
We willen graag onze jeugdleden goed begeleiden om hockeyblessures te voorkomen. Kamp(t) je/uw kind op dit moment met een blessure? Dan willen we jullie/u als ouder vragen te overwegen dit aan ons door te geven zodat we eventueel passende maatregelen kunnen nemen, om onze hockeyclub zoveel mogelijk blessure-vrij te houden/blessures te verminderen of te verhelpen. We gaan uiteraard prudent met deze gegevens om. Dit kan gemaild worden aan [email protected]

 
24-12-2022 algemeen