Wijziging DWF

23-2
In het weekend van 9 en 10 maart gaat de veldcompetitie weer volledig van start. Dat betekent dat jullie als coaches, wedstrijdsecretarissen en scheidsrechters voor het eerst het nieuwe DWF gaan gebruiken. Het DWF is onderdeel van "HockeyWeerelt", de herbouwde bondsapplicatie van de KNHB.

Er zijn drie belangrijke wijzigingen die we graag willen toelichten: 
1. Invullen spelerslijsten
Een belangrijke wijziging ten opzichte van het oude DWF is dat de spelerslijsten vóór de wedstrijd ingevuld moeten worden. Zodra de scheidsrechter de stand heeft ingevuld, is het niet meer mogelijk om de spelerslijst te wijzigen. Vergeet de teamondersteuner of aanvoerder de spelerslijst vooraf in te vullen, dan moet hij of zij de spelers toevoegen in het opmerkingenveld. Daarom vragen we alle teamondersteuners de formulieren voor de start van de wedstrijd in te voeren.

2. Alleen de aanvoerders en de teamondersteuners kunnen het formulier invullen
Het nieuwe DWF werkt met functiegebonden codes. Dat betekent ook dat alleen de aanvoerders en de teamondersteuners het DWF nog kunnen invullen en afronden. Kan een aanvoerder een keer niet aanwezig zijn, dan is dat geen probleem. Hij of zij ontvangt wekelijks een mailtje met de verificatiecode. Deze code kan worden doorgezet naar een ander die de wedstrijd dan aan het eigen account koppelt en namens de aanvoerder afrondt. Ook de wedstrijdsecretarissen beschikken over alle codes.

3. Eenmalig inloggen met verificatiecode
Gebruikers van het nieuwe DWF moeten ingelogd zijn om de juiste formulieren aan het account te kunnen koppelen. Daartoe log je in met je persoonlijke login van LISA. Eenmaal gekoppeld, ontvang je automatisch de juiste wedstrijden in het overzicht. Val je een keer in als teamondersteuner of scheidsrechter? Geen probleem. De reguliere teamondersteuner kan de invaller de juiste verificatiecode geven. Deze vul je in, waarna de wedstrijd van een team ongeveer een week aan je account gekoppeld is.

Invalscheidsrechters kunnen de verificatiecode voor scheidsrechters altijd bij de aanvoerder of teamondersteuner opvragen. Deze code staat namelijk bovenaan elk DWF. Let op: dit is niet de code waarmee de teamondersteuning inlogt. De scheidsrechterscode vind je bovenin het wedstrijdformulier en eindigt altijd op een 1, 2 of 3.

Ondervind je toch nog problemen? Stuur een mailtje naar [email protected] (Birgit Meijer)
 
23-2-2019 algemeen