Zaalhockey

 


Hockeyclub De Haaskamp neemt in het winterseizoen actief deel aan de zaalhockeycompetitie. Op deze pagina vind je alle ins en outs over zaalhockey.

Deelname aan de zaalcompetitie is niet verplicht, maar het is wel super leerzaam en gezellig! De zaalcompetitie wordt in de maanden december tot februari gespeeld. De reguliere veldcompetitie ligt dan stil. Zaalhockey is dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken. Eén keer per week krijgen de leden zaaltraining in een sporthal.

De trainingen zullen dit jaar starten in de week van 18 november en gaan door tot de voorjaarsvakantie. Mini's en F-jes spelen geen zaalcompetitie. Voor de Mini’s worden speciale zaalclinics gegeven. De F-jes krijgen wekelijks trainingen en voor hen zullen er tevens zaalclinics worden gegeven.

De zaalcompetitie bestaat uit ca. 6 wedstrijddagen en die worden verspreid over 10 competitieweekenden. Op een wedstrijddag spelen drie teams in een toernooivorm (een drieluik van 2 uur) op één locatie. Ieder team speelt twee wedstrijden en één wedstrijd duurt 30 minuten. De wedstrijden worden op zaterdag of zondag gespeeld.

H.C. De Haaskamp speelt in de sportzalen:
Sporthal de Ploeg
Allemanswaard 75
3958 KA Amerongen
06-31175929
[email protected]

Sport-en Cultuurcentrum De Binder
Hoflaan 29
3956 ED Leersum
0343 454052
[email protected]
www.debinder.nl

Trainingsschema, teamindeling en algemene informatie
In de HockeyApp LISA staat alle wedstrijdinformatie. In onderstaande documenten tref je tevens het trainingsschema en de algemene informatie omtrent het zaalseizoen. Advies is om deze door te lezen om op de hoogte te zijn van alle info!

Klik hier voor het trainingsschema
Klik hier voor het schema van de keeperstrainingen

Andere belangrijke info/documenten:
HC de Haaskamp Zaalinfo 2019-2020
Zaalhockey in een notendop
KNHB Spelreglement Zaalhockey 2019
KNHB Zaalhockeyregels Jongste Jeugd

Zaalwacht inplannen
Eén van de verantwoordelijkheden als lid (volwassenen of ouder van jeugdlid) van H.C. De Haaskamp is dat je minimaal twee keer per seizoen een bardienst en/of zaalwachtdienst draait. Via de HockeyApp LISA kan je jezelf inplannen voor bardiensten en zaalwachten. Hieronder tref je twee documenten aan: een uitleg wat een zaalwachtdienst inhoudt en een document hoe je deze inplant.


Instructie H.C. Haaskamp Zaalwacht De Ploeg 2019-2020
Instructie H.C. Haaskamp Zaalwacht De Binder 2019-2020

Meer informatie
Op de site van de KNHB staat een hele boel interessante informatie:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/verenigingsondersteuning/hockeyweerelt

Vragen en/of opmerkingen? Stuur ze naar [email protected]