Zaalhockey

 


Haaskamp neemt in het winterseizoen actief deel aan de zaalhockeycompetitie. Op deze pagina vind je alle ins en outs over zaalhockey.

Deelname aan de zaalcompetitie is niet verplicht, maar het is wel super leerzaam en gezellig! De zaalcompetitie wordt in de maanden december tot februari gespeeld. De reguliere veldcompetitie ligt dan stil. Zaalhockey is dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken.

Eén keer per week krijgen de leden zaaltraining in een sporthal. De trainingen zullen dit jaar starten in de week van 18 november en gaan door tot de voorjaarsvakantie. Mini's en F-jes spelen geen zaalcompetitie. Voor de Mini’s worden speciale zaalclinics gegeven. De F-jes krijgen wekelijks trainingen en voor hen zullen er tevens zaalclinics worden gegeven.

Als Haaskamplid ben je automatisch aangemeld voor zaalhockey. Wil je de zaal niet in, dan dien je dit uiterlijk voor 9 september 2019 schriftelijk door te geven aan [email protected] Geef bij het afmelden je naam, veldteam en of je je afmeldt voor de zaaltrainingen + wedstrijden of alleen de wedstrijden.

Na bovengenoemde datum zullen de zaalteams samengesteld worden. Het kan zijn dat het zaalhockeyteam afwijkt van het veldteam. Op een wedstrijddag spelen drie teams in een toernooivorm (een drieluik van 2 uur) op één locatie. Ieder team speelt 2 wedstrijden en één wedstrijd duurt 30 minuten. Voor alle leden vinden de wedstrijden op zaterdag en/of zondag plaats en er zullen per team ca. 6 wedstrijddagen zijn.

Aan zaalhockey zijn, door de hoge zaalhuur en het inschrijfgeld voor de teams, extra kosten verbonden. Deze kosten worden door de zaalhockeyspelers betaald. De bijdrage per persoon is t/m F-jeugd 30,00 euro en vanaf E-jeugd 60,00 euro.

Verplichte uitrusting:
- Bitje
- Dichte vijfvingerige Zaalhockeyhandschoen
- Zaalhockeystick (met uitzondering van de Mini's en de F-jes, zij mogen nog een sok om hun veldstick heen doen)
- Scheenbeschermers
- Schone stevige sportschoenen met niet afgevende zool, het advies is om zaalschoenen aan te schaffen.
- Haaskamptenue en wit shirt voor uitwedstrijden tegen tegenstander met gelijke kleur.