Jongste Jeugd

 

Op deze pagina treft u de belangrijkste informatie aan over de Jongste Jeugd.
Leden van 4 tot 10 jaar spelen in de Jongste Jeugd. De opbouw van de Jongste Jeugd is gebaseerd op leeftijd (grens ligt op 1 oktober). Het hockeyseizoen start eind augustus en eindigt half juni.

Teamindeling
Mini’s en jongens- en meisjes (meestal basisschoolgroep 1, 2 en 3)
Kinderen zijn vanaf 4 jaar van harte welkom bij ons om te komen hockeyen. De allerjongsten kunnen bij ons al meedoen met de Mini’s. Hier laten wij ze spelenderwijs kennismaken met de hockeysport. Tevens is dit een mooie manier voor jonge kinderen om in teamverband te leren sporten en samen een hoop plezier te beleven! Meteen vanaf het begin zal er gebruik gemaakt worden van hockeysticks. In verband met de veiligheid, zijn een mondbitje en scheenbeschermers voor alle groepen verplicht. De sticks zijn te leen op de club.

F-jeugd (meestal basisschoolgroep 4)
Vanaf deze leeftijd starten de teams met het spelen van wedstrijden. Dit betekent trainen op woensdagmiddag en wedstrijden op zaterdagochtend. Ook worden de teams gesplitst in jongens- en meisjesteams.

E-jeugd, 6-tallen (meestal basisschoolgroep 5)
Bij de 6-tallen wordt op een kwartveld gespeeld en speelt ook een keeper mee. De keeper wordt per wedstrijd gewisseld waardoor iedere speler aan bod komt. Op de vrijdag voor de wedstrijd is er voor die speler keeperstraining. Naast de woensdagmiddag hebben de 6-tallen de mogelijkheid om ook op vrijdag op het veld te trainen. Ook kunnen de spelers zich aanmelden voor de zaaltraining tijdens de winterstop (ze spelen nog geen zaalwedstrijden, er worden clinics georganiseerd).

E-jeugd, 8-tallen (meestal basisschoolgroep 6)
De 8-tallen spelen op een half veld en trainen twee keer per week. Nieuw tijdens de wedstrijden is dat bij strafcorners maskers gedragen worden.
Tijdens de winterstop kan worden doorgetraind in de zaal en worden ook zaalwedstrijden gespeeld.

Hierna stroom je door naar de D-jeugd en speel je op een heel veld 11 tegen 11. Voor informatie hierover ga je naar de pagina over de junioren.

Proeftraining
Wil je weten of hockey ook iets voor jou is? En vind je het leuk om een keer vrijblijvend met ons mee te trainen? Meld je dan nu aan voor een proeftraining! Op woensdagmiddag (alle teams) en vrijdagmiddag (vanaf de E-teams) traint de Jongste Jeugd onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers.

Wij hopen je snel bij een van onze trainingen te zien!

Kleding/bescherming
Voor de trainingen en eventuele wedstrijden heb je het volgende nodig:

  • Hockeystick
  • Scheenbeschermers
  • Gebitsbeschermer
  • Hockeyschoenen
  • Wedstrijdtenue (vanaf F-jeugd). Dit kan gekocht worden bij Winners in Wageningen.

Rol ouders
Vanaf de F-jeugd worden op zaterdag (vaak in de ochtend) wedstrijden gespeeld. Hiervoor is hulp van de ouders nodig. Tijdens de kick-off aan het begin van het seizoen worden de taken onderling verdeeld. Denk onder andere aan het coachen van het team, spelbegeleiding, rijden naar de wedstrijden, teammanager, bardienst, etc. Om een team te begeleiden is geen hockey-ervaring nodig. Het gaat om het plezier en het teamgevoel. Wel is het handig iets te weten/te leren over de basisspelregels op het veld.

HC de Haaskamp werkt met een digitale omgeving (LISA) waarin alle informatie te vinden is over trainingen en wedstrijden. Met behulp van het lidnummer kun je je aanmelden voor LISA. Voor vragen over LISA kun je contact opnemen met de ledenadministratie ([email protected])

Contributie
Op deze pagina vind je alles over de hoogte en betaling van de contributie.

Inschrijven
Ben je enthousiast geworden en wil je je meteen inschrijven? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.

Contact Jongste Jeugd
Vragen? Mail ons gerust!
Technische commissie mini’s en Jongste Jeugd:
Janette Knevel: [email protected]